ik ben fan. een blog of reclame?


Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe dankbaar ik ben voor de samenwerking met Cultuurpad. Ze blijven ervoor zorgen dat ik nieuwe producten kan ontwikkelen en zo ook mijzelf. Ik kom er steeds beter achter waar mijn krachten liggen en wat ik tof vind om te doen. Maar op de avond voordat ik weer iets nieuws ga doen totdat ik wakker wordt, en natuurlijk in de auto, schijt ik soms in m'n broek niet wetende hoe het uit gaat pakken. Zo ook afgelopen maandag...

Zijn naam is 'De Man die door een Sok praat' en hij is ontstaan doordat Cultuurpad mij vroeg of ik een video wilde maken waarmee de Tour de Creativiteit werd geopend. Ik voelde dat deze man iets voor zichzelf verdiende. De vraag was alleen wat... En toen gebeurde het. De ingeving dat hij een eigen talkshow moest krijgen. Een dynamische talkshow waarin kinderen te gast zijn. Een talkshow die op 1001 manieren ingezet kan worden. Een talkshow waar je wat van opsteekt. Een talkshow die de actualiteit bespreekt waarin de klas zich bevindt. Nadat ik dit een keer voor een hele school met zo'n 200 leerlingen had gedaan voelde ik dat dat niet de vorm was. Teveel leerlingen, te weinig leerrendement. Cultuurpad zou Cultuurpad niet zijn als ze niet nog eens de kans zouden geven om de talkshow in te zetten. Groep 5, 6, 7 en 8 van de Petrus Bandenschool in Venray koos voor de talkshow. Het thema: Amerika. De school gaf aan dat ze per klas een talkshow wilde. Een gouden zet!

De volgende vragen waren een logisch gevolg. Wat gaat de inhoud zijn van de Talkshow? Waar moet ik het over hebben met de kinderen? Amerika is immers een behoorlijk breed thema. Gelukkig kreeg ik de lesinhoud toegestuurd en kon de Talkshow echt gaan over wat de kinderen leren binnen het thema. Thema's als New York, Indianen, de Amerikaanse vlag, de President, grizzlyberen enzovoorts. Er was genoeg om uit te gaan kiezen. Maar een Talkshow heeft natuurlijk gasten. Belangrijke gasten. Hoe tof zou het zijn als President Obama en Hillary Clinton gezellig aan tafel komen zitten? Dan nodig ik die toch gewoon uit! En bij elke groep kwamen ze op bezoek. Zittend aan tafel veranderden de kinderen van het ene op het andere moment in Barack en Hillary. Weet je nog niet wie Hillary Clinton is? Dan vragen we toch aan de klas wie je bent! Zo kwamen er ook twee fotografen uit New York op bezoek. Zij hadden prachtige foto's gemaakt van de stad. Maar wat hadden ze zoal op de foto gezet? Mooie aanknopingspunten om het over belangrijke gebouwen en plekken van de stad te hebben. Een beetje Amerikaanse talkshow heeft natuurlijk een reclameblok. Zo ook Talkshow door een Sok! En welke reclame zit er dan tussen als je over Grizzlyberen moet leren? Precies diegene je hier kan bekijken.

Talkshow door een Sok. Daar ga ik behoorlijk wat tijd en energie in steken. Voor mijn gevoel komt hier alles bij elkaar. Theater, muziek, multi-inzetbaarheid, hoog leerrendement, flexibel, improvisatie en ga zo maar door.

Heel bijzonder hoe snel kinderen zich aanpassen aan de rol die zij opgelegd krijgen.

Ik ben fan.